Időjárás

2023.03.20. 07:43

Folytatódik a remek tavaszi idő, de kisebb zápor helyenként megyénkben is előfordulhat

Gyengén felhős, kellemes időre számíthatunk, csak néhol zavarhatják fátyol-és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

Nool

Kellemes, tavaszias idővel számolhatunk az előttünk álló hosszú hétvégén

Forrás: Shutterstock

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma eleinte felhős idő lesz, délen és délnyugaton gyenge eső, zápor is előfordul. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, de északnyugaton záporok ekkor is kialakulnak. Az északnyugati szél megélénkül. 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

Kedden reggel délen, délkeleten előfordulhat párafoltok. Ezek feloszlása után országszerte sok napsütésre, gyengén felhős, kellemes tavaszi időre számíthatunk. 14-20 fok közé melegszik a levegő. Az északnyugati szél élénk lehet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!