Időjárás

2022.12.02. 08:14

Folytatódik a ködös, borús időjárás Nógrád megyében

Mutatjuk, milyen időjárást tartogat nekünk a péntek.

Nool

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható gyenge eső, szitálás, de a hegyekben havas eső, hószállingózás is várható. +1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a légmozgás.

Folytatódik a frontmentes, őszi-téli időjárás | A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon.

Szombaton túlnyomóan borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös időre számíthatunk. Szitálás, ködszitálás kialakulhat. Reggel 0, délután 6 fok körüli értékeket mérhetünk. Gyenge marad a délkeleti szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!