Időjárás

2022.11.27. 07:33

Párás, ködös lesz advent első vasárnapja Nógrád megyében

A hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul majd.

Nool

Lassan oszlik majd fel a köd az egész megyében

Forrás: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat első szintű, citromsárga figyelmeztetést adott ki Nógrád megyére a várhatóan tartós, sűrű köd miatt. A szakemberek szerint napközben lassan javul majd a látótávolság.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap, advent első napján párás, rétegfelhős időre számíthatunk. Szitálás, kisebb eső a középső tájakon fordulhat elő, míg keleten és nyugaton rövid időre a nap is előbukkanhat. Az északkeleti szél néha megélénkül, a hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

– Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés – írja a Köpönyeg.hu. 

Hétfőn szintén rétegfelhős, párás idő várható, emellett szitálás, a hegyekben akár hószállingózás kialakulhat majd. A délkeleti szél több helyen megélénkül, reggel 0, délután +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!