Időjárás

2022.10.06. 07:08

Kellemes őszi időnk lesz a következő napokban Nógrádban

Nógrád, de az egész ország területén kellemes időt jósolnak a következő napokra.

Nool

Forrás: köpönyeg.hu

Csütörtökön a hajnali párásság megszűnése után fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Csapadék nem lesz, a hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul, a délies szél pedig mérsékelt marad.

Ma számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A nappali felmelegedés megviselheti az arra érzékenyek szervezetét: náluk gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, továbbá a fizikai és szellemi teljesítő képességük is romolhat. Az orvosmeteorológiai jelentés szerint a szív-érrendszeri betegek a nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az ízületi betegségben szenvedőknél ízületi-és csontfájdalmak alakulhatnak ki, a panaszok felerősödhetnek. A megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes az időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözködni.

Hétvégén is kellemes időnk lesz

Pénteken reggelre pára-, illetve néhol ködfoltok képződnek, melyek hamar feloszlanak, és napos idő alakul ki fátyolfelhőkkel. 19 és 24 fok közé erősödik a nappali felmelegedés és csak néha élénkül meg a délkeleti szél.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. A szél napközben északnyugatira fordul és megélénkül, de kellemesen meleg, 20-21 fok körüli értékeket mérhetünk. Vasárnap délelőtt gyakran lesz felhős az ég, északon és nyugaton egy-egy zápor is előfordul, de délután többórás napsütés valószínű. Az északias szél megélénkül, a hőmérsékletben viszont nem lesz változás, marad a 21 fok körüli maximum.

Hétfőn folytatódik a vénasszonyok nyara jellegű időjárás fátyolfelhők szűrte napsütéssel és több helyen 20 fok feletti csúcsértékekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!