Időjárás

2022.10.03. 07:30

Itt a vénasszonyok nyara: mutatjuk milyen idő vár ránk a héten Nógrád megyében

A forró, aszályos nyári napokat hirtelen szinte téliesen hideg napok váltották fel az elmúlt hetekben. Október első hetére azonban végre valódi, kellemes őszi időt ígérnek a meteorológusok.

Nool

Az év egyik legkellemesebb időszaka várható időjárás tekintetében a héten

Forrás: Shutterstock

Viharos szél, elszórt záporok és napsütés is várható a héten, mondhatni, hogy valódi, kissé hóbortos őszi időjárásnak nézünk elébe. Hétfőn északnyugat felől gyakran növekszik majd meg a felhőzet, és elszórtan záporok is kialakulnak. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, a hőmérséklet pedig 14 és 19 fok között alakul a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint.

Jó hír viszont, hogy fronthatás nem terheli szervezetünket, de az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek előfordulhatnak: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. Az északi és nyugati szél több helyen megerősödik majd, olykor viharossá válik a hét több napján is, s ilyenkor a megfigyelések szerint a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, emellett az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Megérkezik a vénasszonyok nyara

Ami a folytatást illeti, az időjósok szerint kedden felhőátvonulásokra számíthatunk, melyekből elszórtan, főleg a Dunántúlon és északkeleten fordul elő zápor. Délutánra mérséklődik az eleinte még erős szél, emellett reggel 5 és 10, délután 15-20 fok valószínű. Szerdán a többórás októberi napsütést fátyolfelhők szűrik, melyből sehol sem alakul ki csapadék, de a déli szél megélénkülhet. 16 és 22 fok közé melegszik a levegő. Csütörtökön és pénteken igazi vényasszonyok nyara jellegű idő lesz az időjárás, reggelente párafoltokkal, délutánonként fátyolfelhők szűrte napsütéssel. A csúcshőmérsékletek 20 fok körül alakulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!