Időjárás

2022.09.11. 07:31

Megeshet, hogy megázunk: zivatarokra figyelmeztet Nógrád megyében a meteorológia

Első szintű, citromsárga figyelmeztetést adtak ki vasárnapra Nógrád megyére a várható zivatarok veszélye miatt.

Nool

Forrás: Shutterstock

Zivatarokra kell készülni a hét utolsó napján, elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent majd, emellett esetenként szélerősödés, intenzív csapadékhullás és kisebb méretű jégeső is előfordulhat – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből. Az első szintű, citromsárga figyelmeztetés egész Nógrád megye területére érvényben van. Az előrejelzés szerint nagyobb valószínűséggel az északkeleti, keleti tájakon, illetve nyugaton, délnyugaton kell a zivatarokra számítani, a légkör várhatóan az éjszakai órákra stabilizálódik majd. Kellemes hőmérséklet lesz, várhatóan 20 és 25 fok közötti kora őszi időre számíthatunk.

Forrás: met.hu

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható. A Köpönyeg.hu szakemberei szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

Szeles, kora őszi időjárást tartogat a folytatás

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható, csapadék csak néhol fordulhat elő. Az északnyugati szél gyakran lesz élénk, a csúcshőmérséklet 21 és 26 fok között változik majd a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Kedd reggel réteg-, délután pedig fátyolfelhők zavarhatják a napsütést, estig azonban nem kell esőre számítani. Eleinte az északnyugati, majd a délkeleti szél élénkül meg, a hőmérsékleti értékek hasonlóan a hét első napjához 21 és 26 fok között alakulnak majd.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős az ég, és északkelet felé haladva egyre inkább kialakulhat eső, zápor, emellett élénk lesz a délnyugati szél. Továbbra is kellemes, kora őszi hőmérséklet várható: többnyire 19 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, de északkeleten ennél kicsit hűvösebb is lehet. Csütörtökön borongós időre van kilátás, szórványosan esővel, záporral. Az északnyugati szél megerősödik. 25 fok körüli maximumok lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!