Időjárás

2022.08.08. 07:20

Zivatarokra kell számítanunk hétfőn Nógrád megyében, a hét további napjain változékony lesz időjárásunk

Első szintű, citromsárga riasztást adott ki hétfő reggel Nógrád megye teljes területére az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok miatt.

Nool

Az esőre továbbra is nagy szüksége van a földnek

Forrás: Shutterstock

A citromsárga riasztás értelmében a reggeli, délelőtti órákban Nógrád megye egész területén számítani kell enyhébb zivatarokra. Az erősebb gócokat néhol rövid idő alatt 10-30 milliméter csapadék, kisebb méretű jég, szélerősödés is kísérheti.

Forrás: met.hu

A köpönyeg.hu szakemberei szerint hétfőn gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A tartós hőség okozta tünetek mellet a megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. 

A folytatás meleg, ám hol napos, hol pedig felhős időt ígér

Kedden sok napsütésre számíthatunk, majd megnövekszik a gomolyfelhőzet, de ebből csak elvétve fordul elő zápor a köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Élénk lesz az északkeleti szél, de 29-30 fok körüli hőmérsékleti értékeket mérhetünk. Szerdán napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Főleg délnyugaton és északon fordulhat elő zápor, vagy zivatar. Ismét megerősödik az északkeleti szél. 30 fok körüli meleg lesz. Csütörtökön a sok napsütést ismét gomolyok zavarják, és a Dunántúlon szórványosan várhatók záporok, zivatarok. Marad az élénk, néhol erős légmozgás. A hőmérsékletben sem lesz változás, 30 fok körüli kánikula valószínű. Pénteken napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól egyre többfelé alakul ki csapadék. Az északkeleti szél sokfelé lesz erős. 25-30 fok közé csökken majd várhatóan a hőmérséklet.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!