Időjárás

2022.08.11. 10:42

Zivatarok törhetik meg a meleget Nógrád megyében is

Összességében ma és pénteken is az ország nagy részén nyugodt idő várható.

Nool

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a késő délelőtti, déli óráktól előbb északkeleten, később délnyugat felé haladva az országban másutt is labilizálódik a légkör. Nem nagy számban, de nagyobb eséllyel az Északi-középhegységben, Alföld északi peremén, estétől a Dunántúl északkeleti részén várható néhány zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati tájak fölé inkább csak késő este, éjfél körül érkezhet meg a nedvesebb, labilisabb légtömeg. Nógrád megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt.

A Köpönyeg előrejelzése szerint eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd északkelet felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet. Elsősorban az északi, északkeleti tájakon alakul ki zápor, zivatar. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.
Pénteken napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, és csak néhol fordul elő zápor, zivatar. 27-32 fokos kellemes nyári idő valószínű. Élénk marad a légmozgás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!