Időjárás

2022.08.01. 07:02

Visszatér az igazi nyár augusztus első hetében Nógrád megyébe

Az elmúlt napokban sok csapadék hullott Nógrád megye területén, a talaj szerte a megyében átázott, most pedig újra jönnek a meleg, csapadékmentes nyári napok.

Nool

Újra nyárias melegre számíthatunk a következő napokban

Forrás: Shutterstock

Augusztus 1-je, hétfő van, ami azt jelenti, hogy beléptünk a nyár utolsó hónapjába. Ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt napokban bőségesen jutott az égi áldásból Nógrád megye teljes területének és végre átáztak a földek. Az előrejelzések szerint a következő napokban jelentős javulást, újra igazi nyári napokat tartogat az időjárás. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a hétfő már sokkal barátságosabb időt tartogat az elmúlt napokra jellemző, borongós, viharos, felhőszakadásokkal tarkított, hűvös napoknál. Mint írják, ma az összefüggőbb felhőzet fokozatosan a keleti, északkeleti megyékre húzódik, de közben a Dunántúl fölé is felhők sodródnak nyugat felől. A déli órákban északkeleten is csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén napos, gomolyfelhős időre számíthatunk.

Hétfő délelőtt melegedni fog a levegő Nógrád megyében
Forrás: met.hu

Hozzátették, hogy eleinte az északkeleti megyékben még előfordulhat kevés helyen gyenge eső, majd délután az északnyugati, nyugati megyékben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül az északnyugati szél, de zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. Melegedés várható: a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 29 és 32 fok között alakul, azonban a legtovább felhős északkeleti részeken ennél néhány fokkal hűvösebb maradhat. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, a Köpönyeg.hu szakembere szerint hétfőn már nem terheli fronthatás a szervezetünket. A frontra érzékenyekre kiegyensúlyozott nap vár és jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre sem kell számítani. 

Mi várható a folytatásban?

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden gomolyfelhők zavarják majd az augusztusi napsütést, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat a délutáni órákban. 29 és 35 fok köré melegszik a levegő, szinte újra országossá válik a hőség, de maradni fog az élénk északnyugati légmozgás.

Forrás: Köpönyeg.hu

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás, csapadék előre láthatólag sehol nem lesz. A hőmérséklet tovább emelkedik: csütörtökön már 36-37 fokos forróság is lehet. Pénteken eleinte sok napsütés várható, azonban estétől északnyugat felől megnövekedhet majd a felhőzet, és záporok, zivatarok fordulhatnak elő. Ezzel együtt az északnyugati szél is megerősödik, a hőség azonban marad: 33-39 fokos maximumokkal tetőzhet.

Forrás: Köpönyeg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!