Időjárás

2022.07.31. 08:32

Jó hír a földeknek: vasárnap is esős időt ígérnek Nógrád megyében

Nem lehet okuk panaszra a Nógrád megyében élőknek: a szombati kiemelkedő csapadékmennyiség után ma újabb adag esőt ígérnek az időjósok.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra vonatkozó előrejelzésében az áll, hogy észak felől úgynevezett okklúziós front, azaz a meleg és a hidegfront összeolvadásából keletkező felhőzet, illetve annak gyenge csapadékrendszere nyúlik be fölénk, így a Dunakanyar és Budapest tágabb környezetében, valamint az Alföld nyugati, középső részein időszakos, többnyire gyenge eső valószínű. Mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. 

Forrás: met.hu

Hozzátették, hogy jobbára a délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérik erős, néhol viharos lökések. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 17 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

A Köpönyeg.hu orvosmeteorológiai előrejelzése szerint vasárnap gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A tartós hőség okozta tünetek mellet a megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. Hozzátették, hogy a frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!