Időjárás

2022.06.25. 07:47

Leszakad az ég: viharos széllel és jégesővel érkezik a zivatar Nógrád megyébe

Felhőszakadás, jégeső és viharos szél is társulhat a zivatarokhoz.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Zivatarok és felhőszakadások veszélye miatt adott ki citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére szombat éjfélig. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat. A figyelmeztetés mellett elsőfokú riasztás is érvényben van.

met.hu

Az előrejelzések szerint szombat délutántól már csak szórványosan számíthatunk zivatarra, leginkább a Pécs-Esztergom és Orosháza-Ózd vonalak által meghatározott térségben. Ekkor már nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok is, amelyekhez felhőszakadás, jégeső, illetve viharos szélrohamok is társulhatnak. Estétől várhatóan csökkenni kezd a zivatarhajlam.

met.hu

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül

A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epilepsziás rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek - közölte dr. Pukoli Dániel a Köpönyeg.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!