Időjárás

2022.06.18. 08:39

Igazi strandidőnk lesz hétvégén Nógrád megyében

Semmi jel nem utal egyelőre arra, hogy eső rontaná el a hétvégét. Bátran tervezhetjük a szabadtéri programokat!

Nool

Itt az igazi nyár!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton sok napsütésre és kevés gomolyfelhőre számíthatunk. – Nem lesz eső, bátran lehet szervezni kinti programokat – írják. Az északnyugati szél csak néha élénkül meg, a hőmérséklet pedig 25 és 30 fok között alakul majd. Nemkülönben vasárnap, amikor szintén zavartalan napsütés várható szinte egész nap és tovább melegszik a levegő is. Beköszönt az igazi strandidő, 30 fok körüli maximumokkal, amit a néha megélénkülő délnyugati szél frissíthet fel.

Ami a folytatást illeti: hétfőn eleinte még marad a ragyogóan napos idő, majd egy közelgő hidegfront hatására erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól nyugat felől már zápor, zivatar is kialakul. Szinte országos hőség lesz: 29 és 35 fok között változik a hőmérséklet, de estétől az északnyugati szél sokfelé megerősödik. Kedden többórás napsütés valószínű itt-ott gomolyfelhőkkel, de csapadék már nem várható. Mérséklődik az eleinte még élénk északnyugati szél is, a hőmérséklet pedig várhatóan 27-29 fok körül ígérkezik. Szerdán estig sok napsütés lesz, majd estétől megnő a zivatarok kialakulásának esélye. Kánikula lesz 30-32 fokos csúcsértékkel.

A Köpönyeg.hu orvosmeteorológiai előrejelzése szerint fronthatás nem terheli most a szervezetünket és jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre sem kell számítani. A zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért mindenkinek fontos a bőr és szem védelméről gondoskodni. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!