Esőkabát

2022.05.17. 07:58

Nógrád megyét is zivatarra figyelmeztetik

A délelőtt folyamán helyenként még előfordulhat egy-egy dörgés, villámlás a záporok mellett.

Nool

Forrás: pexels.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délután észak felől ismét megnövekszik a zivatarhajlam. Kezdetben főként a Dunántúl északi felén, a középső országrészben, majd a cellák terjedésével a déli, délkeleti területeken is megjelenhetnek zivatarok (legalacsonyabb valószínűséggel az északkeleti harmadban kell rájuk számítani). A cellák az Észak-Dunántúlon esetleg rendszerré is szerveződhetnek. Késő estére fokozatosan stabilizálódik a légkör, legtovább a déli országrészben fordulhat elő zivatartevékenység. 

A Köpönyeg szerint a gyakran erősen felhős égből több hullámban várható eső, zápor, zivatar. Főleg a keleti tájakon jégeső, felhőszakadás is lehet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. Hidegfronti hatás érvényesül. 18 és 27 fok között változik a hőmérséklet. Szerdán észak felől fokozatosan csökken a felhőzet, és szikrázóan napos, tiszta idő alakul ki. Nem lesz már csapadék. Az északkeleti szél napközben veszít erejéből. 21 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!