Időjárás

2022.04.09. 08:12

Panaszokat okozhat a fronthatás: szeles, esős idő rondít bele a nógrádiak hétvégéjébe

A rossz időjárási viszonyok a közlekedést is megnehezítik.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé, több hullámban várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is. Délutántól északnyugat felől szakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10-17 fok között alakul a hőmérséklet délelőtt, ez lesz a maximum, majd délután gyors lehűlés várható. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei: vizes útszakaszokra, viharos oldalszélre készülhetünk - olvasható a köpönyeg.hu oldalon.

köpönyeg.hu

Az előrejelzések szerint vasárnapra a viharos északnyugati szél hatására tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap, de délután gomolyfelhők képződnek. Főleg a Tisza mentén alakulhat ki zápor, jégdara zápor. A hőmérséklet 9-14 fok között alakul.

köpönyeg.hu

Panaszokat okozhat a hidegfront | A hétvégén erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet - közölte dr. Pukoli Dániel a köpönyeg.hu oldalon. Hozzátette: ezen felül az epilepsziás rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!