Időjárás

2022.04.27. 08:14

Kiadták a figyelmeztetést: nagy esőre kell számítani szerdán Nógrád megyében

Nagyobb eső várható ma Nógrád megyében – emiatt adtak ki az egész megyére első fokú, citromsárga figyelmeztetést.

Nool

Forrás: pexels.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kora délutántól a legnagyobb számban és eséllyel az Alföldön várható zivatarok (helyenként akár heves zivatarok) kialakulása, de a Dél-Dunántúl keleti részein sem kizárt egy-egy cella előfordulása. Az Észak-Alföldön még szerda éjjel is aktív lehet a légkör, majd lecsengenek a zivatarok. Szerdán a zivatarokat viharos kifutószél (60-90 kilométer per óra), felhőszakadás (ált. > 20-25 milliméter, de helyenként 30-40 milliméter is lehet) és jégeső is kísérheti.

Az előrejelzés szerint szerda éjfélig Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád és Heves megyékben 24 óra alatt jelentős, 20 millimétert meghaladó csapadékmennyiség is összegyűlhet.

Forrás: Köpönyeg.hu

A Köpönyeg.hu is esőre figyelmeztet egész Nógrád megyében. Legfrissebb előrejelzéseik szerint szerdán erősen felhős lesz az ég, hosszabb napos időszakok délen lehetnek. Délnyugat felől több hullámban várható eső, zápor, zivatar. 10-19 fok között változik a hőmérséklet. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

Hozzátették, hogy csütörtökön reggelig a középső és a keleti területeken még többfelé lesz csapadék, majd északnyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északkeleti szél megélénkül. 14 és 19 fok között alakul a délutáni órák hőmérséklete. Pénteken eleinte délnyugaton lehetnek felhős tájak, majd országszerte többórás napsütés valószínű. Csapadék nem lesz. 15-20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Szombaton ragyogó tavaszi napsütésre van kilátás, melyet csak kevés gomolyfelhő zavar. Nem lesz eső. 16-21 fok közötti kellemes idő ígérkezik. Május 1-jén, vasárnap változóan felhős idő várható, zápor csak elszórtan fordul elő. A keleti, északkeleti szél megélénkül. 19-20 fok köré melegszik a levegő.

Salgótarján 12 napos előrejelzése
Forrás: Köpönyeg.hu
Balassagyarmat 12 napos előrejelzése
Forrás: Köpönyeg.hu

A Köpönyeg.hu orvosmeteorológiai előrejelzése szerint erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza – írják, emellett hozzátették azt is, hogy a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!