Időjárás

2022.03.09. 07:15

Még várat magára a tavasz, akár havazhat is szerdán Nógrádban

Habár a meteorológiai tavasz már beköszöntött, a napsütést még mindig felhős, borult idő váltja fel.

Nool

Fotó: Shutterstock

Szerdán a kezdeti napsütést követően hamar felhősebbre fordul az idő, eső, havas eső, akár havazás is előfordulhat - írja a köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint napközben az ország nagy részén erősen felhős vagy borult idő várható általában rövidebb napos időszakokkal, míg a Nyugat-Dunántúlon kevesebb és vékonyabb lesz a felhőzet, ott több órára is kisüthet a nap. A keleti országrészben előfordulhat gyenge intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék. 

A szomszédos Borsodban akár egy-két centiméteres olvadozó hóréteg, míg Salgótarján környékén havazás hózápor is kialakulhat. Az északias szelet napközben több helyen élénk, főként az Észak-Dunántúlon néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 11 fok között változik, a tartósabban felhős, csapadékos borsodi régióban számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Az előrejelzések szerint csütörtök reggelre már csökkenni kezd a felhőzet, és a nappali órákban az ország nagyobb részén már napos időre számíthatunk, azonban a Dunántúlon még délután is előfordulhatnak felhősebb körzetek. Napközben már inkább csak arrafelé fordulhat elő néhol gyenge hózápor, záporeső. Az északkeleti, északi szelet többfelé kísérik élénk, erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!