Dermesztő idő

2022.01.13. 07:30

Mínusz 10 fok alatti hideggel indult a reggel Romhányban

Csütörtökön érdemes lesz melegen öltözni, megyeszerte kemény fagyok várhatók.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Harmincöt évvel ezelőtt, január 13-án bekeményített a tél: mínusz 32 fokos hidegre és 37 centiméteres hó látványára ébredhettek a Nógrád megyeiek. Szerencsére ilyen zord időjárásra a napokban nincs kilátás, de az extrém hideg most sem kerüli el megyénket. Romhányban -12,2 fokos hideggel indult a csütörtök reggel.

Forrás: met.hu

Napközben egy gyenge melegfront érkezik hazánk fölé, melynek hatására megnövekszik a felhőzet. A hideg időjárás mellett napsütésre, hószállingózásra és erős szélre is számíthatunk - írja a köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére is riasztást adott ki az extrém hideg miatt. A csütörtöki előrejelzések szerint foltokban párássá válik a levegő, helyenként zúzmarás köd is képződhet. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -13 és -4 fok között várható, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb lesz, néhol -20 fok köré is lehűlhet a levegő - figyelmeztet a met.hu.

Forrás: met.hu

Szakadozott lesz a felhőzet felettünk, ezért általában többórás napsütésre számíthatunk, egyedül az északkeleti tájakon lehet erősen felhős vagy borult az ég. Arrafelé késő délutántól, estétől hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. Északnyugaton az északnyugati, míg a Tiszántúlon a délnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések. 

Az előrejelzések szerint pénteken az ország keleti felén akár egész nap párás, rétegfelhős, néhol ködös idő várható. Az északnyugati szél nyugaton megerősödik. Nyugaton +1 és +6, keleten -5 és +1 fok között változik a hőmérséklet.

A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet - közölte dr. Pukoli Dániel a köpönyeg.hu oldalon. 

 

Címkék#fagy#hideg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!