Időjárás

2021.12.24. 11:17

Visszavonták az ónos eső miatti riasztást Nógrád megyére vonatkozóan

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban kiadott narancssárga, másodfokú riasztást Nógrád megyéről.

Nool

Forrás: Nool

Fotó: A.E.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga riasztást adott ki péntek reggel Nógrád megye teljes területére vonatkozóan a várható tartós, 1 millimétert is meghaladó mennyiségű ónos eső miatt.

A másodfokú riasztást visszavonták, jelenleg már sem riasztás, sem figyelmeztetés nincs érvényben Nógrád megyére vonatkozóan. Az utakon viszont továbbra is találkozhatunk veszélyes szakaszokkal, ezért kérjük fogadják meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi figyelmeztetését.

Az Útinform információi szerint a gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata túlnyomórészt sónedves a preventív védekezés nyomán. A látótávolság országszerte jó.

Munkatársunk arról tájékoztatta a Noolt, hogy Balassagyarmaton a Veres Pálné utcát teljes egészében jég borítja és feltételezhetően a jeges úttesten csúszhatott meg egy autó, ami az oldalsó homokfalba csapódott. 

Balassagyarmat, Veres Pálné utca
Forrás: Hegedűs Henrik /N

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint az ország délnyugati felében a szakadozott felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, míg az északkeleti felén jobbára erősen felhős, borult idő valószínű. A szilárd és vegyes halmazállapotú csapadék a déli órákra északon jobbára megszűnik, ezt követően inkább időszakos eső várható csak. A délnyugati szél többfelé megélénkül, délen, délnyugaton megerősödik, egy-egy viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb tájakon 1 és 8, a naposabb területeken 9 és 14 fok között alakul. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címkék#ónos eső

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!