Időjárás

2021.12.28. 07:18

Ónos esőre figyelmeztetnek Nógrád megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Nógrád megyére a várható ónos esőzés miatt.

Nool

Forrás: met.hu

A veszélyjelzés értelmében ma gyenge ónos esőre kell számítani szűkebb hazánkban, a várt csapadékmennyiség általában néhány tized milliméter lehet.

Az előrejelzések szerint ma a Duna vonalának tágabb térségében a délelőtti órákig ónos szitálás előfordulhat. A késő délutáni óráktól az Alföld északi felén, a főváros térségében, később pedig az Északi-középhegység környezetében is várható ónos eső, melynek pontos mennyisége bizonytalan, az említett térségekben a keddi nap folyamán narancs riasztás kiadása sem zárható ki teljesen. (Összességében a kedden várható ónos eső mennyisége az elmúlt napokhoz képest jóval kevesebbnek ígérkezik.)

Kedden este az Északi-középhegység térségében újabb havazás kezdődik, melyet idővel délnyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső vált fel, a havazás az északkeleti határvidékre korlátozódik. A térségben kedd éjfélig összességében 3-4 centiméter friss hó hullhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!