Időjárás

2021.12.28. 16:26

Ónos eső miatt riaszt a meteorológiai szolgálat Nógrádban

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Nógrád megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Nool

Forrás: met.hu

A riasztás értelmében a megye teljes területén számítani kell kisebb ónos esőzésre. Ilyen időjárási körülmények között az utak és járdák rendkívül csúszóssá válhatnak, megnő a balesetveszély kockázata.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a késő délutáni, esti óráktól az Alföld északi felén, a középső országrészben, később pedig az Északi-középhegység környezetében is ónos eső várható. Szerda reggelig a főváros környezetében és az Északi-középhegység térségében általában 1-3 mm körüli ónos eső hullhat, azonban a középső országrészben a csapadék halmazállapota meglehetősen bizonytalan, mivel késő estétől nyugat, délnyugat felől egyre inkább esőbe válthat a csapadék. A vegyes halmazállapotú csapadékzóna szerda reggelre az északkeleti országrészre korlátozódik, majd északkelet felé távozik.

Mielőtt útra kelnének, azt javasoljuk, hogy mindenképpen tájékozódjanak az aktuális időjárásról a met.hu oldalon, valamint az útviszonyokról az utinform.hu-n. 

Frissítés:

16:45-kor a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy az ónos esőzéssel összefüggésben eddig egy bejelentés érkezett: Nyugat-Nógrádban egy autó elakadt a jeges lejtőn, nem tud továbbhaladni a csúszós úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!