Csúszós

2021.12.25. 19:30

Ónos eső miatt adtak ki riasztást Nógrád megyére

Havazás miatt is figyelmeztetés van érvényben.

Nool

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az északi tájakon a délutáni, esti órákra több helyen is várható 3-8 cm körüli, lokálisan 10 cm-t is meghaladó hóréteg. Az esti óráktól fokozatosan porhó várható. Éjszaka az élénk északi szél az északkeleti megyékben akár a havat is hordhatja. A csapadékzóna dél felé húzódásával este az Alföldön helyenként gyenge ónos eső előfordulhat. Az esti, éjszakai órákban a Dunántúl északi részén és a főváros környezetében is az átmeneti ónos esőt gyengébb havazás váltja fel. Jellemzően lepel (3 cm), Zala megyében és környezetében akár 5 cm-t is meghaladó hóréteg alakulhat ki a reggeli, délelőtti órákig.

A vasárnapra virradó éjszaka folyamán a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt egyre nagyobb területen ónos eső váltja fel. A hajnali óráktól kezdődően a déli megyékben több milliméter, lokálisan (legnagyobb eséllyel a Mecsek északi lejtőin) 5 mm-t meghaladó mennyiségű ónos eső is hullhat. Az időjárási helyzetben rejlő nagy bizonytalanság miatt akár piros riasztás is kiadásra kerülhet. A vasárnap délutáni órákban átmenetileg csendesedhet a csapadék majd az esti, éjszakai óráktól egy újabb csapadékzóna éri el a déli határainkat. Ez a csapadékzóna az éjszakai órákban fokozatosan észak, északkelet felé haladva újabb több milliméter ónos esőt okozhat a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön.

A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka folyamán érkező csapadékzónából a Dunántúl nyugati felén havazás kezdődik.

Címkék#Riasztás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!