Időjárás

2021.12.16. 08:58

Ónos eső miatt adtak ki riasztást Nógrád megyére

Nógrád megye teljes területére elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki ónos eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, Balassagyarmat környékén pedig a köd is gondot okoz.

Nool

Forrás: met.hu

A riasztás értelmében a Salgótarjáni-, a Bátonyterenyei-, a Pásztói-, a Rétsági-, a Szécsényi- és a Balassagyarmati  járásokban is egyaránt kell számítani ónos esőre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint főként a Duna-Tisza közén, illetve a Dunántúl keleti, délkeleti részén várható helyenként sűrű, zúzmarás köd. Napközben javulnak a látási viszonyok. Reggel Észak-Magyarországon helyenként kis mennyiségű ónos eső előfordulhat. Az északnyugati, északi szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A csúcshőmérséklet általában 1 és 5 fok között valószínű, de a szeles Észak-Dunántúlon 6, 8 fok is lehet. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Pénteken az észak felől érkező hidegfront hatására egyre nagyobb területen oszlik fel a felhőzet, ugyanakkor a keleti tájakon még hajnalban is erősen felhős vagy borult lehet az ég. Legfeljebb jelentéktelen eső fordulhat elő néhol. Az északnyugati szél a Dunántúlon élénk, helyenként erős marad, míg másutt jellemzően mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5 fok között alakul, a szeles Dunántúli tájakon lesz fagymentes az éjjel.

Az utinform.hu tájékoztatása szerint országszerte borult-felhős az idő. A ködös, párás területeken jellemzően 300 és 500 méter közötti a látótávolság, Balassagyarmat környékén 100 m alatti a belátható út hossza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!