Veszély!

2021.12.23. 07:25

Kiadták a figyelmeztetést: ónos eső közeleg Nógrád megyébe

Az OMSZ elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki péntekre ónos eső veszélye miatt Nógrád megye egész területére.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök hajnalban kiadott tájékoztatása alapján késő estétől észak felől megnő a csapadékhajlam. Az északkeleti országrészben és az Északi-középhegység térségében havazás, hószállingózás kezdődik. Az Észak-Dunántúl északi részén, valamint a Dunakanyar térségében ónos esőre, fagyott esőre lehet számítani. 

Forrás: Met.hu

A Köpönyeg.hu meteorológiai oldal előrejelzése szerint Szenteste napján reggelig borult lesz az ég, és az ország északkeleti felén többfelé lehet csapadék: egészen északkeleten havazás, máshol ónos eső, eső, havas eső. A nap hátralévő részében erősen felhős időre számíthatunk, és elszórtan fordul elő kisebb eső, zápor. 5 és 12 fok közé melegszik a levegő. A délnyugati szél sokfelé lesz erős. Melegfronti hatás érvényesül.

Karácsony első napján reggelre sokfelé képződik köd, mely néhol tartósan megmarad. Egyébként napközben beborul az ég, és délen többfelé valószínű eső, míg az Északi-középhegység térségében hószállingózás is lehet. 6 és 13 fok között változik a hőmérséklet.

Karácsony második napján erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös időre van kilátás. Délen és keleten többfelé, máshol csak elszórtan lesz eső, záporeső. Marad a +10°C körüli enyheség.

Hétfőn folytatódik a enyhe, csapadékos, borongós idő. Szórványosan valószínű tovább eső, szitálás, ködszitálás. 5-11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!