Hideg

2021.12.08. 07:52

Kemény mínuszokkal és havazással tér vissza a zord időjárás Nógrád megyébe

Ismét kemény hidegre ébredhettek a Nógrád megyeiek szerdán.

Nool

Fotó: Shutterstock

Szerda hajnalra -10 fok alatt is alakult a hőmérséklet Nógrád megye területén. A köpönyeg.hu előrejelzése szerint reggelre ködfoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak; ezt követően változóan felhős idő várható. Délután nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, de estig még nem lesz csapadék. A délkeleti szél megélénkül. Reggel -4, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szerda este délnyugaton inkább esőre, északabbra havas esőre, havazásra, de néhol ónos eső kell számítani.

Az előrejelzések szerint csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék: a Balaton-Budapest vonaltól északnyugatra havazás, máshol eső, havas eső valószínű. A Tiszántúlon alig lesz csapadék. 0 és +7 fok között változik a hőmérséklet – a délkeleti tájakon lesz a legenyhébb idő, míg a havas északnyugaton a leghidegebb. A keleti, majd az északnyugati szél megélénkül, ami a Bakonyban néhol hordhatja a havat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!