havazás

2021.11.29. 14:24

Hólepel borítja a Karancsot

Megérkezett a tél Nógrád megyébe is, hétfő délelőtt már néhány centis hólepel fedte be a 730 méteres Karancs-hegység környékét. Az időjárás előrejelzések szerint keddre már 5 centiméter hó is eshet az északi megyékben.

Nool

Csodaszép látvány nyújt a Karancs kilátó környéke

Forrás: karancs-medves.starjan.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzés szerint kedden a késő délutáni, esti órákban északnyugatról egy csapadéktömb érkezik, amelyből elsősorban a Dunántúl északi felében, a főváros és az Északi-középhegység térségében lehetséges havas eső, havazás. Általában lepel – 5 cm, a magasabban fekvő területeken akár 5 cm-t meghaladó tapadó hóréteg is összegyűlhet.

Csodaszép látvány nyújt a Karancs kilátó környéke
Fotó: karancs-medves.starjan.hu

A Köpönyeg meteorológiai oldal szerint szerdán már +10 fok köré enyhülhet a levegő. Csütörtökön délnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és országos eső alakulhat ki. Több helyen kiadós mennyiségű esőre van kilátás. Eleinte a DNy-i, majd estétől az ÉNy-i szél erősödhet meg. 5-12 fokos enyheség várható.

12 napos előrejelzés
Fotó: Köpönyeg.hu

Pénteken a nap első felében még többfelé lehet eső, ami fokozatosan havas eső, hó vált fel. Délutánra megszűnik a csapadék, már csak futó hózáporok lehetnek a viharos szélben. +4, +5 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Címkék#havazás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!