időjárás

2021.10.29. 07:26

Sok napsütést hoz a hétvége Nógrádban

Az előrejelzések szerint túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes időre van kilátás.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az éjjel képződött ködfoltok délelőtt mindenütt feloszlanak, a párásság megszűnik, és túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes időre van kilátás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Baja-Győr vonal széles sávjában időnként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul. Késő estére -1, +10 fokra hűl le a levegő.

Fotó: köpönyeg.hu

A köpönyeg.hu szerint pénteken reggelre főleg az Alföldön és a délnyugati határszélen képződnek ködfoltok. Ezek feloszlása után fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél egyre inkább megélénkül. 13 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton ismét főleg a délnyugati tájakon lehetnek reggelre sűrű ködfoltok, majd ezek megszűnése után országszerte sok napsütésre számíthatunk. A délkeleti szél már több helyen lesz élénk. 16-17 fok körüli maximumok várhatók.

Vasárnap reggelre több helyen képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely néhol csak a déli órákra szűnik meg. Utána többórás napsütés valószínú. Többfelé lesz élénk továbbra is a délkeleti légmozgás. Marad a 16 fok körüli csúcs.

Hétfőn, mindenszentek napján délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól már egyre többfelé alakul ki eső. Estig élénk lesz a délkeleti szél. 14-15 fok köré csökken a hőmérséklet.

Fronthatás nem terheli szervezetünket

A köpönyeg.hu-n hozzáteszik: többórás napsütés mellett változóan felhős időre van kilátás. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, továbbá az időnként megélénkülő szél a kellemetlen tüneteket tovább fokozhatja és a hőérzetünket is csökkenheti. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!