időjárás

2021.10.28. 07:16

Fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk csütörtökön Nógrádban

A frontérzékenyek is javulást tapasztalhatnak.

Nool

A köpönyeg.hu előrejlezése szerint reggelre foltokban köd képződik, mely a délelőtt folyamán mindenhol feloszlik. Ezt követően fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk, eső nélkül. Néha megélénkül a délkeleti szél. Reggel -6 és +4, délután 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotó: köpönyeg.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hozzáteszik: túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, de a nyugati, délnyugati határ közelében a köd tartósabban megmaradhat, ott csak késő délelőtt oszlik fel teljesen. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, napközben Sopron és a Fertő környékén megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Késő estére általában 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugokban már lehet gyenge fagy.

Számottevő fronthatás ma sem terheli szervezetünket

A köpönyeg.hu-n hozzáteszik: A reggeli párásság megszűnése után több-kevesebb napsütésre, ám hűvös időre számíthatunk. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Nyugodtan tervezzenek szabadtéri programokat, kirándulást, de érdemes rétegesen öltözködni! Amennyiben mégis jelentősebb egészségügyi panaszokat észlelnek magukon, keressék fel a háziorvosukat, mert a rossz közérzet, betegség hátterében valószínűleg nem az időjárás áll.

Ezek is érdekelhetik