időjárás

2021.09.30. 07:51

Kiadták a figyelmeztetést, a heves esőzések lassíthatják a közlekedést Nógrádban

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az eső miatt.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délutánig sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, de a keleti, északkeleti tájakon estig marad a csapadékos idő. Mindössze 13 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás várható, az északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Az Utinform.hu -n felhívják a utazók figyelmét, hogy az igen heves esőzések lassítják a közlekedést. Kérik, hogy a megváltozott út, és látási viszonyok miatt vezessenek óvatosabban!

Fotó: köpönyeg.hu

Csütörtökre azonban figyelmeztetés is van érvényben az esőzések miatt Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére. A met.hu szerint a csapadékzóna lassan egyre keletebbre helyeződik át, súlypontja csütörtökön napközben a Dunától keletre lesz, intenzitása fokozatosan csökkenni fog. További számottevő, 5 mm-t meghaladó csapadékmennyiség Kaposvár-Budapest városok sávjában, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű. Összességében csütörtök éjfélig nagyobb, 20 mm-t meghaladó csapadékmennyiség elsősorban az Északi-középhegység térségében valószínű.

Fotó: met.hu

Mindenki számára megterhelő hidegfront érkezik

A köpönyeg.hu-n hozzátették: erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Záporok, zivatarok környezetében az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!