időjárás

2021.09.02. 08:20

Igazi őszies időben kezdődik a tanítás csütörtökön: nincs érvényben figyelmeztető jelzés Nógrád megyére

Továbbra sincs érvényben figyelmeztetés szűkebb hazánkra.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Esetleg az északkeleti tájakon fordulhat elő zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül. 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Fotó: köpönyeg.hu

A met.hu szerint a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható, jelentéktelen zápor csak a Tiszántúlon fordulhat elő. Az északi szél ugyan az Alföld középső részét leszámítva megélénkül, de erőssége elmarad a szerdaitól. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. Késő estére általában 11 és 16 fok közé hűl le a levegő, de az északi fagyzugos völgyekben már ekkor is 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

A hideg miatt jelentkezhet fájdalom

A köpönyeg.hu hozzátette: A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. A hűvösebb idő miatt az arra érzékenyeknél az ízületi fájdalmak felerősödhetnek, továbbá a korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom jelentkezhet. Sokaknál figyelemzavar és nyugtalanság léphet fel, ami növelheti a közúti balesetek kockázatát is. A reggeli órákban érezhető hideg miatt a megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes ennek megfelelően öltözködni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!