időjárás

2021.08.02. 07:26

Változékony időre számíthatunk: hétfőn még nem tér vissza a hőség Nógrád megyébe

Szerencsére hétfőre nincs érvényben figyelmeztetés szűkebb hazánkra.

Nool

nyári zivatar

Forrás: shutterstock

Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzése alapján napos, gomolyfelhős idő várható az ország legnagyobb részén csapadék nélkül. Elsősorban az északkeleti megyékben, másodsorban pedig a nyugati, délnyugati határ környékén fordulhat elő zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar is. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet. A met.hu szerint nincs érvényben figyelmeztető előrejelzés Nógrád megyében.

Fotó: köpönyeg.hu

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint, gyenge hidegfronti hatás terheli továbbra is szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegek panaszai fokozódhatnak. Náluk mellkasi fájdalom, vérnyomás emelkedés jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!