időjárás

2021.08.03. 08:02

Megint kiadták a figyelmeztetést Nógrádra, zivatar érkezik megyénkbe

Zivatarok miatt is adtak ki figyelmeztetést keddre Nógrád megyére.

Nool

Forrás: NMH

Az met.hu tájékoztatása szerint, reggelig a délnyugati, déli határ közelében van esély zivatar kialakulására. Napközben a Dunántúlon és az Északi-középhegységben fordulhat elő zivatar. Késő délutántól, estétől északnyugat, nyugat felől nagyobb eséllyel alakulhatnak ki zivatarok. Erősebb gócokban felléphet intenzív csapadék (10-25, esetleg > 25 mm), jégeső (jellemző jégméret < 2 cm), valamint erős vagy viharos (50-75, kis eséllyel > 75 km/h) szél. Megyénkben az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelentt, de esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Fotó: met.hu

A köpönyeg.hu előrejelzése alapján kedden a napsütés mellett nyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és nyugaton, valamint északon elszórtan fordul elő zápor. Délután az északias szél megélénkülhet. 30 fok köré melegszik a levegő.

Fotó: köpönyeg.hu

Fontos a sok folyadék

A köpönyeg.hu szerint fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!