időjárás

2021.07.20. 16:53

Erre számíthatunk szerda éjfélig: újabb zivatarok érkeznek Nógrádba

Ilyen időjárás várható szerda éjfélig.

Nool

Salgótarján, 2020. szeptember 1. Villámok cikáznak az égbolton Salgótarján felett 2020. szeptember 1-jén. Heves zivatarokkal és kiadós esõvel vihar vonul át a keleti országrész felett. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Az MTI tájékoztatása szerint a Dunántúl túlnyomó részén és a Duna menti területeken kedden és szerdán is napos, száraz idő várható. A keleti megyékben azonban a többórás napsütés mellett mindkét nap erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Kedden délután elsősorban a Salgótarján-Szeged vonal mentén kell záporokra, zivatarokra számítani, majd éjszaka e vonal mentén és attól keletre valószínű konvektív csapadék, de hajnalban már kevesebb helyen eshet.

Szerdán kora délutánig helyenként zápor, néhol egy-egy zivatar még előfordulhat az ország keleti felén, de a délután második felére ezek is megszűnnek. Az északi, északnyugati szelet kedden még többfelé, szerdán már csak kevés helyen kísérhetik erős lökések. Zivatarok környezetében is lehet átmenetileg erős vagy viharos a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 28 fok között valószínű.

A met.hu előrejelzése szerint intenzívebb zivatarban rövid idő alatt 20 mm feletti csapadék, jégeső, 70-80 km/h körüli széllökés is valószínű.

Fotó: met.hu

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a napokban Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva azt kérte, mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, riasztásait. Ahol kiadták a felhőszakadás miatti riasztásokat, javasolt a pincéket áramtalanítani, továbbá minden olyan tárgyat, amelyekben a víz kárt tehet, felvinni a pincéből. Felhívta a figyelmet a villámárvíz veszélyére is. Ahol hömpölyög a víz az utcán, ajánlott kerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!