Időjárás

2021.03.11. 08:38

Szezonrekord: a tavasz eddigi leghidegebb reggelére ébredtek Zabaron

Az előrejelzések szerint a csütörtöki fagyos hajnal után péntekre már enyhébb időjárásra számíthatunk.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Bár vasárnapra virradóan is előfordultak -10 fok körüli minimumok, a csütörtök hajnal még hidegebbre sikeredett. Több mérőállomásunkon is zord volt az éjszaka, azaz -10 fok alá hűlt le a levegő. Hevesen és Zabaron közel -12 fokot mértek automatáink, így az idei tavaszi szezonban eddig ez a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben melegfront felhőzete borítja be hazánkat, a péntekre virradó éjszaka már jóval enyhébb lesz – írja az Időkép.

Fotó: idokep.hu

Az Időkép előrejelzése szerint, pénteken hajnalban többfelé várható eső, zápor, északkeleten havas eső, hó is hullhat. Napközben az ország északi felén felszakadozik a felhőzet, csak néhol alakulhat ki futó zápor. Délen, délnyugaton viszont sok lesz a felhő, és több helyen előfordulhat eső, zápor, akár egy-egy zivatar. Az ország északi-északkeleti felén erős, viharos lökések kísérhetik a nyugatias szelet. Délután 9-15 fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!