csúszós utak

2021.02.16. 14:53

Figyelmeztetést adtak ki Nógrádra: extrém hideg után érkezik az ónos eső

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Nógrád megyére ónos eső veszélye miatt.

Nool

Nagykanizsa, 2017. február 1. Gyalogosok az ónos esõtõl jeges járdán Nagykanizsán, a Huszti téren 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

Szerdán hajnalban egy újabb csapadékrendszer éri el hazánkat északnyugat felől. A csapadék halmazállapota többnyire eső lesz, azonban a Dunántúl északi, északnyugati határ menti területein, illetve az Északi-középhegységben átmeneti ónos eső Nógrád megyében jellemzően 0,1 mm is eshet – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Mint írják: napközben helyenként még előfordul hószállingózás, gyenge havazás.

Fotó: met.hu

Az Időkép meteorológiai portál előrejelzésre szerint csütörtökön már sok napsütésre készülhetünk, számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet az északnyugati szél. Napközben már 4 és 11 fok közé melegedhet a levegő.

Péntek reggelre többfelé köd képződik, napközben pedig felhős időre van kilátás. Délután 3-12 fokot mérhetünk. Szombaton is reggel ködös, napközben felhős idő ígérkezik. Helyenként megélénkülhet az északkeleti szél. Napközben 4-12 fok valószínű.

Fotó: Időkép

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!