bámulatos fotók

2020.07.07. 11:20

Ötezer év után visszatért: Cered közelében fotózták le a NEOWISE-üstököst

Évek óta nem volt ilyen fényes üstökös a magyar égen, mint a NEOWISE-üstökös hétfőn hajnalban. Az ötezer évente felbukkanó égi jelenséget az MTI fotóriporterének, Komka Péternek sikerült megörökítenie.

Nool

Cered, 2020. július 6. A C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös a hajnali égen Cered közelébõl fotózva 2020. július 6-án. A szabad szemmel is látható égitest július 3-án érte el napközelpontját és július 23-án lesz legközelebb a Földhöz. MTI/Komka Péter

Fotó: Komka Péter

A hónapok óta nagy reményekkel várt C/2020 F3 (NEOWISE) üstökös elérte napközelségét, így szabad szemmel is láthatóvá vált és Komka Péter remek felvételeket készített róla hétfő hajnalban Cered közelében.

Ám ezzel még nincs vége. Július 10-12-éig korán kell kelnie annak, aki meg akarja nézni, vagy le akarja fotózni, de a hónap közepétől már az esti égen is jól látható lesz – olvasható a Magyar Csillagászati Egyesület honlapján. Az üstökös július 23-án lesz a legközelebb hozzánk, akkor 105 millió kilométerre lesz tőlünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!