Gazdasági fejlődés

2023.01.16. 20:41

350 milliós támogatásból fejlődik tovább az ipari park Szurdokpüspökiben

Tovább épül a településen lévő ipari park, ugyanis a közelmúltban újabb támogatást nyert el az önkormányzat a Top Plusz pályázatán.

Nagy Orsolya

Pintér Miklós Ervin, a falu polgármestere elmondta portálunknak, hogy mintegy 350 millió forint támogatásban részesültek.

– A kapott összegből a már meglévő ipari területet bővítjük, így a 7,5 hektáros park mellé egy 14 hektárosat is létrehozunk. A tervek szerint a közművek kiépítése és tereprendezés is megvalósul majd. Még az érintett területet meg kell vásárolni, amely egy hosszabb folyamat lesz, de igyekszünk a munkákkal jól haladni, hogy minél előbb létrejöhessen az ipari park – közölte a polgármester.

Hozzátette: a jelenlegi területre egyébként már három cég is jelentkezett, az egyik pedig a csarnok építését is elkezdte. Lesz orvosi eszközök gyártásával foglalkozó vállalat, de faipari feldolgozó cég, valamint zabpehely üzem is.

A településvezető arra is kitért, hogy az ipari park hozzájárul a térség gazdasági potenciáljának javításához és a munkahelyteremtéshez is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!