Revizorok

2022.01.24. 07:00

Sörözőket ellenőriz a héten a NAV

Nógrád megye öt járásában terveznek helyszíni ellenőrzéseket a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A nav.gov.hu weboldalon közzétett információk szerint az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét ellenőrzik a sörözőkben január 24. és január 28. között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának revizorai. Az ellenőrök az online pénztárgépekhez kapcsolódóan vizsgálják továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

A tervek szerint január 24-én a Pásztói járásban, január 25-én a Balassagyarmati járásban, január 26-án a Szécsényi járásban tartanak ellenőrzéseket, míg január 27-én a Salgótarjáni, január 28-án pedig a Bátonyterenyei járás sörözői kerülnek majd sorra. Közleményükben kitértek arra is, hogy az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek vizsgálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!