Beruházás

2021.12.12. 13:47

Szijjártó Péter sokmilliárdos nógrádi fejlesztésről tárgyalt Szöulban

Az elektromos autók akkumulátorainak alkatrészeit gyártó Bumchun vállalat salgótarjáni gyárának fejlesztéséről tárgyalt Szöulban a külgazdasági és külügyminiszter.

Angyal Eszter

Forrás: Szijjártó Péter/Facebook

Fotó: BORSOS MATYAS

A Bumchun termékei iránt egyre nagyobb a kereslet, ezért az egyeztetésen, amelyről a 3100.hu is beszámolt, a Bumchun Precision Hungary Kft. salgótarjáni gyártóbázisának bővítéséről egyeztettek. A négy újonnan tervezett gyártósor több száz új munkahelyet fog teremteni - jelentette be Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárgyalást követően a miniszter közösségi oldalán számolt be róla, hogy a Bumchun vállalatnak Koreán kívül egyetlen gyára van, mégpedig Salgótarjánban. A nógrádi megyeszékhelyen lévő gyárban 148-an állnak alkalmazásban. Jelenleg egy 41 milliárd forintos gyáregység építése zajlik, melyet jövő évben fejeznek be, ezzel egyidőben egy gyártósoron pedig már most is el tudott indulni a termelés.

Augusztusban írtunk arról bővebben, hogy bővíteni tervezi termelési kapacitását a salgótarjáni ipari parkban működő Bumchun Precision Hungary Kft. A Bumchun a jelenlegi, 5600 négyzetméter alapterületű gyárral szomszédos telken tervezte az építkezést. Az új épület 10 ezer 300 négyzetméteres lenne és tömeggyártás esetén akár 500 fős létszámmal is működhetne a jelenlegi 148 munkavállaló helyett.

A terv megvalósulásához az ipari parkban lévő egyes ingatlanok beépíthetőségét hatvan százalékra kellett emelni az addigi ötvenről, erről pedig, ahogy arról beszámoltunk, rendkívüli ülés keretében döntött szeptemberben a salgótarjáni közgyűlés.  

A külgazdasági és külügyminiszter, ahogy azt a Haon.hu is írja, bejelentette azt is, hogy Magyarországon hozza létre első, Dél-Koreán kívüli gyárát a líitum akkumulátorokhoz szükséges katódok gyártásával foglalkozó EcoPro BM. A 264 milliárd forint értékű beruházással 631 új munkahely jön létre Debrecenben - 

Szijjártó Péter közösségi oldalán beszámolt arról is, hogy a salgótarjáni és a debreceni mellett további két beruházásról is tárgyalt Dél-Koreában: Tatabányán és Komáromban is komoly megállapodások születtek. Tatabányán az elektromos akkumulátorokhoz nélkülözhetetlen rézfóliákat előállító gyárban, míg Komáromban az elektromos akkumulátormodulok sorozatgyártását végző gyárban lesznek fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!