pénztárca

2021.01.19. 08:43

Nógrád megyében az egyik legalacsonyabb a havi átlagkereset

A NAV adatai szerint 2019-ben bruttó 295 ezer forint volt az átlagos havi kereset (munkaviszonyból származó jövedelem), ami nettó havi 200 ezer forintot jelentett.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzése szerint jelentős volt az eltérés településtípusonként. A legmagasabb érték Telkiben volt, ahol átlagosan 390 ezer forintot vitt haza egy munkavállaló, míg a legalacsonyabb Csenyétén (havi 31 ezer forint).

Az adatokból kiderül, hogy a megyék tekintetében a legmagasabb érték Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt, ahol havi 223 ezer forintot kerestek.

A legalacsonyabb kereseteket viszont Nógrád (172 ezer forint), Békés (170 ezer forint) illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében (157 ezer forint) érték el. Magyarország 19 megyéjéből 14-ben az országos átlag alatt volt a kereset.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Nógrád megyei cégvezetőket és egyéni vállalkozókat kérdeztünk arról, hogy mire költik a kormánydöntés nyomán náluk maradó pénzt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!