Életmód

2024.05.15. 17:38

Egészségnapot rendeztek, kihívásokon is részt vesznek a tarjáni Szent Lázár kórház dolgozói

A Magyar Kórházszövetség által indított Országos Kórházi Egészségkihívás Programhoz csatlakozott a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház is. A napokban Eresztvényben rendeztek közös egészségnapot a dolgozók és családtagjaik számára.

Nool.hu

Egészségnapot rendeztek Eresztvényben a kórház munkatársainak az egészségfejlesztés céljait szem előtt tartva. „A projektek során egy jól összeszokott szakember gárda alakult ki, illetve számos külsős munkatárssal is jól működő együttműködést alakítottunk ki - írják portálunknak megküldött közleményükben.

Egészségnapot rendeztek, de a gyerekeket sok más program is várta az eresztvényi rendezvényen
Fotó: Beküldött

Az intézmény rekreációs és sport lehetőségeket biztosítást dolgozóinak, jól felszerelt kardió eszközpark, többféle szobabicikli, eliptikus tréner, futópad, taposógép, Flabelos áll dolgozóink rendelkezésére. Rendszeres lehetőséget biztosítanak gerinctornára az érdeklődőnek, így megvalósul az aktív életre való ösztönzés is.

„Az élelmezési osztályt vezető kollégánk az egészséges és korszerű étkezés alapelveinek megfelelő ételkínálattal várja a kórház dolgozóit minden nap. A dolgozó a saját maga ízlése alapján tud, az egészséges ételek közül választani, úgymint az al’carte és a három féle, A, B és fitness menü. Dietetikus szakemberünk folyamatos jelenlétével lehetőséget biztosítunk a személyes tanácsadásra. Illetve szükség esetén speciális, egyénre szabott étrendet is igényelhet a dolgozó - áll a közleményben.

Egészségkihívás is vár a dolgozókra, naponta és hetente

A salgótarjáni kórház 22 csapattal vesz részt a száznapos Országos Kórházi Egészségkihívás című programban. A csapatok aktívak a napi és heti kihívások terén is. Május 11-én, szombaton rendezték meg Eresztvényben, a Geoparkban a kórház egészségnapját.

„A nap közös reggeli tornával indult, majd a regisztrált, egyenként öt fős csapatok játékos versenye kezdődött el. Ahol különböző ügyességi feladatokat hajtottak végre a csapatok, mint célba dobás, puzzle kirakás, akadálypálya, activity rajzolós feladat. A HA-HA-HA nevű csapat nyerte el az egészségkupát. Játékos versennyel készültünk dolgozóink gyermekei számára aszfaltkréta verseny formájában, itt is díjazásra kerültek a legszebb alkotások” - írták.

A nap folyamán többféle mozgásprogramot próbálhattak ki a résztvevő, nagy volt az érdeklődés a jóga és a gerinctorna iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!