szponzorált tartalom

2021.02.24. 12:38

Kerti ötletek fából – fókuszban a szabad önkifejezés

Kreativitás, némi kézügyesség és lelkesedés, megfűszerezve egy csipetnyi egyedi látásmóddal – ennyi kell csupán, hogy a kerti ötletek fából életre keljenek a kezeink alatt. Ha ugyanis abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a családi fészek mellett egy nagyobb udvar birtokosainak is mondhatjuk magunkat, nagy tékozlás lenne a részünkről díszítetlenül hagyni a kertet.

Forrás: freepik

DIY, azaz csináld magad!

A nyugati országokban már jónéhány évtizede hódít az úgynevezett DIY, vagyis a „csináld magad” mozgalom, amelynek keretén belül, a kreativitásunkat megcsillogtatva szép és egyedi eszközöket, akár praktikus használati tárgyakat is létrehozhatunk, ráadásul az eredeti árúk töredékéért. Az alkotáshoz szükséges hozzávalókat részben odahaza a „kacatok” között is megtalálhatjuk, emellett pedig roppant hasznos holmikra bukkanhatunk a hobbi- és barkácsüzletek polcain is.

Kerti ötletek fából – főszerepben a raklap

Ha szívesen merülnénk bele a barkácsolásba, de még kezdők vagyunk e téren, a felhasználóbarát raklap ideális választás lehet az első ügyeskedéseinkhez. A raklap tulajdonképpen olyan elem, ami már eleve készen várja a soron következő felhasználást, és némi kreativitással akár kerti ülőgarnitúra szettet is készíthetünk belőle.

Fa kerti bútor házilag – nem vagyunk korlátok közé szorítva

A DIY módszer egyik legjobb előnye, hogy az alkotóvágyunkat nem korlátozza semmi. Raklapból készített asztal és napozóágy, esetleg játszósarok a gyerekeknek? A határ a csillagos ég!

Jutányos és egyedi megoldások: fa kerti bútor házilag

Az kézzel készített bútorok előre borítékolják az elismerő bókokat – amelyeket a munkánk végeztével, büszkén mosolyogva be is zsebelhetünk a soron következő kerti partin.

Közel a természethez

Persze nemcsak a nagyobb kaliberű elemek megalkotásában gondolkodhatunk, hiszen, ha úgy tartja kedvünk, az udvar dekorációját is megoldhatjuk saját kezűleg. Amennyiben a rohanó, pörgős mindennapokban fontosnak véljük megtapasztalni a természetközeliséget, a kerti dekoráció alapanyagának mindenképpen az eredeti fát válasszuk. A farönkből készített virágtartó például nemcsak praktikus, de a maga rusztikus kisugárzásával, valóságos éke a miliőnek.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!