Bea konyhája

2025.04.25. 21:00

Salgótarjánban dedikálta legújabb szakácskönyvét Gáspár Bea – fotókkal

Sorozatban az ötödik könyv jelent meg, Bea konyhája címmel. A nógrádmegyeri showman, Gáspár Győző felesége régóta híres gasztronómiai jártasságáról, amit frissen megjelenő, ötödik szakácskönyvében még tovább mélyít. Az izgalmas receptekkel teletűzdelt legújabb könyvét Gáspár Bea a salgótarjáni Libri könyvesboltban dedikálta pénteken.

Salgótarjánban dedikálta legújabb szakácskönyvét Gáspár Bea – fotókkal

Megjelent a Bea konyhája 5.

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Hogy készül az ínycsiklandó, de nagyon összetett csülkös pacal vagy az igazán finom bodag, és a májas tészta, valamint a rigójancsi? Gáspár Bea legújabb, a roma gasztronómia világába elkalauzoló szakácskönyvében most ezekről az ételekről lerántja a leplet, és érdekességeket is elárul a cigány konyha rejtelmeiről.

Megjelent Gáspár Bea legújabb szakácskönyve
Megjelent Gáspár Bea legújabb szakácskönyve
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

A cigányok szeretik a fűszeres, zsíros ételeket, és legfőképpen a húst. Vendégségben sokszor bőségtálakat készítenek, amin mindenféle rántott és sült hús szerepel. Az autentikus húsételek mellett az ínyencségek, és a desszertek is jól megférnek. A kelt tészták nagyon népszerűek, de bármi jöhet, ami habos és gyümölcsös, vagy csokoládé, dió, mák van benne

 – emelte ki Gáspár Bea.

Autentikus roma ételek kerülnek a középpontba

Gáspár Bea 2017-ben megnyerte A Konyhafőnök VIP című gasztro-vetélkedőt, és a szenvedélye azóta is töretlen a főzés, valamint a finom ételek iránt. 

A roma konyha markáns, érdekes, de sajnos nagyon kevés receptje található meg írott formában. Ezt a hiányt szeretném most pótolni legújabb szakácskönyvemmel. Az ételek között megtalálhatók igazi autentikus receptek, és olyan modern fogások is, amelyeket az évek során annyira megszerettünk, hogy szinte már a magunkénak mondhatjuk

 – fejtette ki a szakácskönyv megalkotója.

A salgótarjáni Libriben dedikálta pénteken legújabb könyvét Bea asszony
A salgótarjáni Libriben dedikálta pénteken legújabb könyvét Bea asszony
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Gáspár Bea legújabb könyvében is a szenvedélyes főzésre biztat

A sütés-főzést szeretni kell ahhoz, hogy konyhai alkotásaink szemrevalóak és főként ínycsiklandóan finomak legyenek. Ezt a szeretetet semmiféle ételleírásból nem tanulhatjuk meg, önmagunkban kell megtalálnunk, kifejlesztenünk

 – hangsúlyozta Gáspár Bea.

Ahogy azt Beától már megszokhattuk, a receptleírások jól követhetőek, és ha elkészítőjük nem takarékoskodik a változatos alapanyagokkal – főként a fűszerekkel –, akkor káprázatos sikerre számíthat. A könyvben remek fogásokat találunk minden alkalomra, ezért ajánlható a kísérletező kedvű háziasszonyoknak és háziuraknak, sőt azoknak is, akik akár fakanál nélkül szeretnének bepillantani a romák izgalmas, lendületes világába. 

A közös fotó sem maradhatott el Bea asszonnyal
A közös fotó sem maradhatott el Bea asszonnyal
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Ráadásul, Gáspár Bea exkluzív videós interjúnkban további kulisszatitkokat is felfed legújabb szakácskönyvéről, a főzés és a konyha szeretetéről, az igazán ropogós bodag (cigánykenyér) titkáról, valamint a Gáspár család kedvenc ételeiről is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában