2025.04.25. 21:00
Salgótarjánban dedikálta legújabb szakácskönyvét Gáspár Bea – fotókkal
Sorozatban az ötödik könyv jelent meg, Bea konyhája címmel. A nógrádmegyeri showman, Gáspár Győző felesége régóta híres gasztronómiai jártasságáról, amit frissen megjelenő, ötödik szakácskönyvében még tovább mélyít. Az izgalmas receptekkel teletűzdelt legújabb könyvét Gáspár Bea a salgótarjáni Libri könyvesboltban dedikálta pénteken.

Megjelent a Bea konyhája 5.
Forrás: Nool.hu
Fotó: Hüvösi Csaba
Hogy készül az ínycsiklandó, de nagyon összetett csülkös pacal vagy az igazán finom bodag, és a májas tészta, valamint a rigójancsi? Gáspár Bea legújabb, a roma gasztronómia világába elkalauzoló szakácskönyvében most ezekről az ételekről lerántja a leplet, és érdekességeket is elárul a cigány konyha rejtelmeiről.

Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu
A cigányok szeretik a fűszeres, zsíros ételeket, és legfőképpen a húst. Vendégségben sokszor bőségtálakat készítenek, amin mindenféle rántott és sült hús szerepel. Az autentikus húsételek mellett az ínyencségek, és a desszertek is jól megférnek. A kelt tészták nagyon népszerűek, de bármi jöhet, ami habos és gyümölcsös, vagy csokoládé, dió, mák van benne
– emelte ki Gáspár Bea.
Autentikus roma ételek kerülnek a középpontba
Gáspár Bea 2017-ben megnyerte A Konyhafőnök VIP című gasztro-vetélkedőt, és a szenvedélye azóta is töretlen a főzés, valamint a finom ételek iránt.
A roma konyha markáns, érdekes, de sajnos nagyon kevés receptje található meg írott formában. Ezt a hiányt szeretném most pótolni legújabb szakácskönyvemmel. Az ételek között megtalálhatók igazi autentikus receptek, és olyan modern fogások is, amelyeket az évek során annyira megszerettünk, hogy szinte már a magunkénak mondhatjuk
– fejtette ki a szakácskönyv megalkotója.

Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu
Gáspár Bea legújabb könyvében is a szenvedélyes főzésre biztat
A sütés-főzést szeretni kell ahhoz, hogy konyhai alkotásaink szemrevalóak és főként ínycsiklandóan finomak legyenek. Ezt a szeretetet semmiféle ételleírásból nem tanulhatjuk meg, önmagunkban kell megtalálnunk, kifejlesztenünk
– hangsúlyozta Gáspár Bea.
Ahogy azt Beától már megszokhattuk, a receptleírások jól követhetőek, és ha elkészítőjük nem takarékoskodik a változatos alapanyagokkal – főként a fűszerekkel –, akkor káprázatos sikerre számíthat. A könyvben remek fogásokat találunk minden alkalomra, ezért ajánlható a kísérletező kedvű háziasszonyoknak és háziuraknak, sőt azoknak is, akik akár fakanál nélkül szeretnének bepillantani a romák izgalmas, lendületes világába.

Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu
Ráadásul, Gáspár Bea exkluzív videós interjúnkban további kulisszatitkokat is felfed legújabb szakácskönyvéről, a főzés és a konyha szeretetéről, az igazán ropogós bodag (cigánykenyér) titkáról, valamint a Gáspár család kedvenc ételeiről is.