Alkotás

2023.06.03. 19:51

Szomszédok 2023: így nézne ki Taki bácsi a mesterséges intelligencia szerint (videó)

A mesterséges intelligencia segítségével megcsinálták a Szomszédok teleregény 2023-as változatát, amiben természetesen Taki bácsi, azaz Zenthe Ferenc kortárs karaktere is megelevenedik.

Nool

Nógrád emblematikus alakját, Zenthe Ferencet a 20. század kiemelkedő magyar színészóriásai között tartja számon a művészvilág, a legtöbben azonban még ma is a legendás teleregény, a Szomszédok Taki bácsi karakterével azonosítják. Pénteken különleges videó került ki a YouTube-ra: a sorozat szereplőit újraalkotta a mesterséges intelligencia (AI), ráadásul Wes Anderson-módra. (A Wikipédia vonatkozó szócikke róla úgy ír, hogy Wesley Wales Anderson amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer. Az amerikai független film nagy hatású alakja.)

"Mostanában több olyan videót is láttam, amiben AI segítségével képzelték el, milyen lett volna, ha az adott filmet a pasztellszínek és szimmetria szerelmese, Wes Anderson rendezi eredetileg" - fogalmaz a videó leírásában a készítő. Hozzáteszi: "Volt már Harry Potter, Gyűrűk ura és Star Wars verzió is, de mindeddig fájóan hiányzott ebből a sorból a Szomszédok teleregény wesandersonosított változata. Ezt az interneten tátongó űrt próbáltam meg betölteni ennek elkészítésével. Íme a gyermekkorom meghatározó sorozatélményének, a hazai televíziózás zászlóshajójának AI változata."

A jelek szerint sikeres volt a projekt: a Szomszédok 2023-as intróját (amiben Taki bácsi mellett például Lenke néni, Vágási Feri, Mágenheim doktor, Julcsi, Etus, Alma, Oli úr, Gábor Gábor, sőt még Kutya és Sümeghy is feltűnik) egy nap alatt már 30 ezren látták a YouTube-on.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!