Hurrikán

2023.05.25. 20:28

Gáspár Laci, Majka és Lotfi Begi közös dala már platinaként csillog

Gáspár Laci, Majka és Lotfi Begi nagy népszerűségnek örvendő slágere, a Hurrikán platina kislemez minősítést kapott szerdán. A dal klipjét egyébként a legnagyobb videómegosztón eddig mintegy négymillióan tekintették meg.

P. K.

Lotfi Begi és Gáspár Laci dala hurrikánként tört a siker felé az elmúlt években

Forrás: Facebook/Lotfi Begi

Két évvel ezelőtt Gáspár Laci, Majka és Lotfi Begi összeállt egy dal erejéig, mely azóta hurrikánként söpört végig a lejátszási listákon, valamint a videómegosztó portálon is. A Hurrikán című szerzemény zenéjét Gáspár Laci, Lotfi Begi és Nagy Dávid, míg szövegét Majka és Morócz Tamás dolgozta ki.

A Hurrikán pedig idén is folytatta hódító útját, ugyanis a balassagyarmati származású énekes és dalszerző, Gáspár Laci Facebook-oldalán osztotta meg rajongóival az örömhírt, miszerint a dal szerdán platina kislemez lett. Az előadó emellett mindenkinek köszönetet mondott, aki bármilyen formában hozzájárult a sikerhez, így Majka és Lotfi Begi mellett kiadójának, a Magneotonnak is. 

Lotfi Begi  szintén – több sikere mellett – a közösségi oldalán számolt be a Hurrikán platinává éréséről. – Platina és aranylemez eső esett ránk! Köszönet minden közreműködőnek, a Magneotonnak, állandó producertársamnak, Nagy Dávidnak és természetesen Nektek, akik ennyiszer pörgetitek a dalaimat – írta posztjában az előadó, majd hozzátette: ezzel tizennyolcszoros platina, és kétszeres aranylemezt birtokol már.

E siker után pedig a dal szövege még inkább önmagáért beszélhet: "Oh-oh jöttem, mint egy hurrikán. Oh-oh láttam minden éjszakát. Oh-oh, s ha visszanézek évek múltán, tudom már, újból megtennék mindent". S, hogy a Hurrikán mennyire találó cím volt, azt a videómegosztóra feltöltött klip látogatottsága is jól jelzi: lassan a négymilliomodik látogatót is magával ragadja.

A slagerlistak.hu tájékoztatása szerint: a kiemelkedő fogyást produkáló albumokat világszerte arany és platina minősítéssel jutalmazza az adott ország zeneiparának közös szervezete. Magyarországon ezt a feladatot megalakulása óta a MAHASZ látja el. Alapvető változás az elmúlt évek során, hogy a zenefelhasználás döntő hányada digitális formában történik, azon belül is eltolódott a streaming (előfizetéses zenehallgatás, videómegtekintés) felé. 

A folyamatokat követendő, a zeneipar nemzetközi szervezete ekvivalenciaszámításokat dolgozott ki, amelyek alapján az albumokon (nagylemezeken) található egy-egy hangfelvétel bizonyos számú letöltése vagy lejátszása megfeleltethető egy albumértékesítésnek. Hasonlóképp a dalletöltések és daljátszások egy-egy kislemez-értékesítésnek. Az arany minősítés eléréséhez egységesen 2000, a platina minősítéshez 4000 darab értékesítés szükséges, akár fizikai hanghordozó-eladás, akár digitális albumletöltés formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!