Botrány

2023.01.13. 14:46

Nem L. L. Juniort tartom felelősnek! − kitálalt Beat, a Fekete Vonat énekese

Botrányba fulladt a Fekete Vonat együttes visszatérő koncertje, melyet szombaton rendeztek meg a Papp László Sportarénában. A trió egyik tagja, Fehér Tibor „Beat", aki balassagyarmati gyökerekkel rendelkezik, videóban árult el részleteket a történtekről.

Nool

A roma hiphopegyüttes 1997-ben alakult, Mohamed Fatima, L. L. Junior és a balassagyarmati születésű Fehér Tibor „Beat" közreműködésével. A formáció január 7-én több mint két évtized kihagyása után tért vissza, és egy nagyszabású koncertet adott a budapesti Papp László Sportarénában. Az előadás óta azonban kevésbé a sikerekről, sokkal inkább pénzügyi vitákról lehet hallani. Az országos sajtóban szárnyra kapott a hír, miszerint a mérsékelt siker, és a viták miatt nem is lesz folytatása a közös fellépéseknek. Egyesek L.L. Juniort tartják felelősnek, legalábbis erre utalnak a Beat, azaz Fehér Tibor bejegyzése alatti kommentek. 

A gyarmati születésű előadó Ábrahám Róbert videóvloggernek elárulta: álomszerű beteljesülés volt, amikor megtudta, újra egy színpadra léphet zenésztársaival. Mégis felkészültek a legrosszabbra.

− Megegyeztünk, hogy ha konfliktusba keveredünk a koncert után, akkor ezt próbálja meg először a zenekar és a menedzsment egymás között békésen megbeszélni – mondta Beat, aki szerint ez nem történt meg sem a szervezők, sem az együttes tagjai között. Hozzátette: jelenleg sem találja a hibásokat, ő a megoldást és az igazságot keresi.

Beindultak a találgatások, hogy a nézeteltérést L.L. Junior menedzsere okozta, ám Beat ezt cáfolta. 

− Junior vállalkozásának nem volt ekkora szerepe a szervezésben, így őket nem tenném felelőssé. Bár a koncert után azonnal távozott, és azóta sem beszéltük meg a történteket − folytatta az énekes.

Mint kiderült a formáció tagjai fejenként 3-4 millió forintos összeget vehetettek fel a koncertért. Beat a videóban elárulta, anyagilag nem mindig volt ilyen jó helyzetben. 

− Gyermekotthonban nevelkedtem, ahonnét 18 évesen 600 ezer forinttal távoztam. Ezt az összeget egy hét alatt eltapsoltam. A szüleim külön éltek, végül a gyermekotthon után édesanyámhoz kerültem vissza. Még a szegények között is szegények voltunk… – mondta a két gyermekes apa, és nemsokára kétszeres nagypapa, aki állítja, sokkal messzebbről indult mint bárki más. 

Az énekes az interjúban azt is elárulta, hogy mélypontra került, mert a január 7-ei koncertre épített fel mindent. A csalódás ellenére mégis a tervei között szerepel, hogy háttéremberek és szervezők nélkül online koncerteket tartson, és kimondottan csak a közönségnek zenéljen. A produkciókhoz becsületkasszát szeretne csatolni, hogy visszajelzést kapjon a közönségétől.

Beat az interjú utolsó perceiben megígérte, hogy ha rajta múlik átbeszélik, ami történt, és reméli, hogy végül békével tudják majd lezárni a történteket zenésztársaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!