Megható

2022.12.07. 13:50

Görög Zita kétszáz gyermek Mikulás-ünnepét varázsolta szebbé

Nélkülöző gyermekeken segített Görög Zita az Age of Hope Alapítvánnyal karöltve a napokban. A Nógrád megyei származású modell az Instagram-oldalán számolt be a jótékony cselekedetről.

N. O.

Görög Zitáék borsodi falvak iskoláiban jártak, hogy boldogabbá tegyék mintegy 200 gyermek Mikulás ünnepét

Forrás: Instagram/Görög Zita

– Tudom, sok hős van a világban, de még több a civil szervezeteknél. Ilyen Tóth Ákos is, aki 19 éves kora óta dolgozik a gyermekvédelemben, ő hozta létre az alapítványt. Nem sorolom fel az érdemeit, mert holnap estig pötyöghetném. A lényeg, hogy vele hasonló brummogó mackóval azóta sem találkoztam. Minden fillér arra megy, amire kéri. Nem osztja le a feladatokat, hanem elvégzi. Pontosan tudja mikor, hol és mire van szükség, ha valaki tisztában van azzal, hogy kell jól segíteni, hát ő az – írta bejegyzésében Görög Zita.

Hozzátette: ez egy hosszú folyamat, ahol ő maga is botladozik, és olykor elveszik, mert nem elég a jóindulat ahhoz, hogy valódi segítséget tudjon az ember nyújtani.

Görög Zita arra hívta fel a figyelmet,  ha valakiknek van gimnazista gyermeke, akkor inkább ne könyvtárba küldjék őket a kötelező 50 óra teljesítésére, hanem terepre, hiszen annyi jó szervezet van.

A modell arról is beszámolt, hogy a napokban Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeket jártak végig, hogy boldogabbá tegyék mintegy 200 gyermek Mikulás ünnepét.

– Fantasztikus pedagógusokkal is találkoztam, olyanokkal, akikre egy gyermek egész életében emlékezni fog. A kicsik énekeltek, szavaltak, a krampuszok füzeteket ellenőriztek, a manók viccelődtek, a brummogó mackó pedig könnyes szemmel és fanyar humorral fogadta az őszinte kis öleléseket – idézte fel Zita, aki elárulta azt is, hogy a cipősdoboz gyűjtés sem ért még véget, az Age of Hope közösségi oldalán minden információ fellelhető a kezdeményezéssel kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!