Kínos téma

2022.10.01. 20:06

Megdöbbentő őszinteséggel vallott szülés utáni nehézségeiről Görög Zita

A gyönyörű modell harmadik gyermeke megszületését követően szembesült néhány kellemetlen egészségügyi tünettel, melyről mostanáig nem mert beszélni.

Nool

Görög Zita

Forrás: Instagram/Görög Zita

Négy éve adott életet harmadik gyermekének a bátonyterenyei születésű modell, Görög Zita. A szülést követő nehézségekről sokáig nem mert beszélni a nyilvánosság előtt, a napokban azonban Instagram-oldalán kendőzetlen őszinteséggel számolt be róla, hogy szülés utáni inkontinenciával kellett megküzdenie. 

– Tüsszentés, csuklás, ugrálás, nevetés.. Kinek ismerős? Így Titi születése után, nem a hasizmom, hanem a gátizmom helyreállítása volt a legfontosabb – kezdte a bejegyzést. Mint fogalmazott, számára az intim torna és a kismama jóga jelentette a legnagyobb segítséget. Hozzátette, már második gyermeke, Lotti születése után is szembesült ezzel a sok nő életét megnehezítő tünettel, akkoriban azonban pár hét után magától elmúlt a probléma.

 – Csak a 2 szülés közt eltelt 10 év, én pedig a jobb félni típus vagyok. Így jól körbegugliztam a témát és mélyen hallgattam róla a környezetemben – vallotta be a modell, aki azt is megosztotta követőivel, hogy végül az internet segítségével jutott el a számára bevált megoldáshoz.

– A legjobb, hogy akár vezetés és főzés közben is elvégezhető néhány gyakorlat, a többire pedig időt és energiát szántam, mert nem akartam ezzel sokáig együtt élni. Ma szembejött egy cikk, amiben arról írtak, nem beszélünk erről (sem) eleget. 40 körüli szülés, sokadik szülés, menopauza után is kialakulhat stressz inkontinencia – hívta fel a figyelmet Zita.

A háromgyermekes édesanya nem híve a fölösleges gyógyszerszedésnek, s azzal is tisztában van, hogy olykor egy műtét több kárt is okozhat, mint hasznot:

– Ne a gyógyszer vagy műtét legyen az első vagy végső megoldás. Ne várjatok évekig. Kicsi torna és megoldódik – húzta alá a napokban 43. születésnapját ünneplő Görög Zita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!