Szelíd

2022.04.12. 19:14

Terheshasat villantott Szorcsik Viki: rajongóival is megosztotta a filmes örömhírt

Bemutatták az egyik legújabb magyar filmet, a Szelíd című filmdrámát, amelyben szerepet kapott a salgótarjáni származású színésznő, Szorcsik Viktória is.

Nool

Forrás: Szorcsik Viktória Instagram-oldala

Bemutatták a hazai mozikban a Szelíd című filmet. A Csuja László és Nemes Anna által rendezett filmdráma egy Edina nevű női testépítőről szól, aki mindenképp világbajnok szeretne lenni és ezért komoly áldozatot kell hoznia. A nő együtt él edzőjével, ám közben egy titokzatos férfivel is különös kapcsolatba kerül, ez a találkozás pedig mindent megváltoztat, amiben a nő addig hitt... 

A főszereplőnőt alakító Csonka Eszter nemzetközi hírű testépítő, aki már közel 20 éve él a vasak világában.

 

A film hivatalos bemutatója április 7-én volt, ám a premier előtti vetítésre egy nappal korábban, április 6-án került sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a film több szereplőjének – köztük Szorcsik Vikinek – a részvételével.  A salgótarjáni származású színésznő Instagram-oldalán több fotót is megosztott a filmbemutatóról, s a képek mellé az alábbiakat írta:Büszkeség! Mégpedig nagyon nagy! Elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a sikernek, mint szereplő! Számomra óriási dicsőség, hogy egy ilyen kaliberű filmben lehetőséget kaptam!

A művésznő bejegyzésében arról is írt, hogy meglátása szerint a két rendező letette a névjegyét a világ filmes szakmája előtt ezzel a drámával, s végre világszerte számolhatnak újra a magyar filmekkel is. A bejegyzésben található legutolsó fotón a film férfi főszereplőjével, Turós Györggyel látható, akinek a filmben a várandós exfeleségét alakítja.

A film külön érdekessége, hogy világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiváljának, az amerikai Sundance Filmfesztiválnak a versenyprogramában volt január 21-én – az eseményről az Origo is beszámolt korábban. A Szelíd című film tehát az első magyar játékfilm, amely versenybe kerülhetett ezen a rangos versenyen. A Sundance Filmfesztivál önmagában is nívós rendezvény, mindemellett pedig az Oscar-díj egyik legfontosabb előszobája is. A filmkészítők, és voltaképpen az egész magyar nemzet számára óriási büszkeség, hogy a Szelíd című film  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!