Érzelmek

2022.04.23. 12:42

Élete sorsdöntő pillanatai mellett az Omega slágerével kapcsolatban is őszintén vallott Gáspár Laci

A balassagyarmati születésű énekes, Gáspár Laci péntek este a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorának a vendége volt. A művész számos részletet megosztott magánéletéről és életének sorsdöntő pillanatairól.

Nool

Forrás: Life TV

Könnyekben tört ki és szinte megszólalni is alig tudott Gáspár Laci az Összezárva Hajdú Péterrel című műsor forgatása közben. Az már a műsor előzeteséből is kiderült, hogy érzelmes pillanatokat élt át a műsor készítése során az énekes, aki többek között mesélt például életének arról az időszakáról is, amikor nélkülöznie kellett.

A forgatás során Hajdú Péter lejátszotta Lacinak az egyik régi dalát. Az énekes nem tudta visszafojtani érzéseit: zokogásban tört ki és könyörgött a műsorvezetőnek, hogy kapcsolja el a dalt. Beszélgetőtársa hiába faggatta, hogy milyen emlékeket szakított fel benne saját dala, Laci csak annyit tudott mondani:

Légyszi ne engem! Kérlek szépen ne az én zenémet!

A drámai pillanatokból mind Laci, mind a műsorvezető nehezen állt talpra, egészen megfagyott a levegő a környezetükben.

Gáspár Laci a műsorban mesélt zenei pályafutása kezdeteiről is: kiderült, hogy még segédmunkásként dolgozott, amikor a Megasztárba jelentkezett 2003 nyarán. A villanyszerelő brigáddal épp dolgozni tartottak valahová, amikor Laci bement a TV2 székházába aláírni a televíziós produkcióhoz kapcsolódó szerződését. A műsorkészítők legnagyobb döbbenetére az énekes a 23 oldalas szerződés egyik oldalát sem olvasta el, gondolkodás nélkül aláírta a papírokat. Amikor megkérdezték, hogy miért így tesz, csak az alábbiakat mondta:

Benne van hogy meghalok? Velem csak az történhet rosszabb ennél!

Mint azt elmesélte, akkori munkatársai már ezen az ominózus napon sejtették, hogy a közös munka hamarosan véget ér, köszönhetően annak a kincsnek, ami Laci torkában van. A sorsát meghatározó szerződés megkötését követően az énekes pályája meredeken ívelt felfelé. A produkció óta számtalan dolog megváltozott az életében. 

Őszintén beszélt Hajdú Péternek arról is, hogy akkori, harminchat négyzetméteres lakásán tetemes tartozásokat halmozott fel, ám amikor berobbant a köztudatba, első kereseteiből rendezte ezeket, majd vásárolt egy telket Balassagyarmaton és épített rajta egy szép új házat. Egy év alatt nagyon sokat elért, s már akkor is fontosnak tartotta, hogy támogassa a szüleit, illetve minden olyan családtagját, akinek szüksége van rá. Nincs ez másként napjainkban sem.

Döbbenetes emlékek kötik az első évekhez: a Megasztáros berobbanás idején még a misébe is belefoglalta a nevét a pap, órákon át dedikálta albumait a közönségtalálkozókon, sőt, sokan annyira szerették, hogy például sem elektronikai cikkekért, sem az étteremben nem fogadtak el tőle pénzt.
2013-ban karrierje lefelé kezdett ívelni, noha ő maga úgy érzi, csupán megkopott az akkori csillogás. Ezekről az emlékeiről is mesélt a péntek esti műsorban.

Többen azzal vádolják, hogy nagyképű lett és elfelejtette honnan indult – irigyei szavaira is reagált a műsor keretében az énekes. Azt maga is beismerte, hogy amint lehetősége volt, gyönyörű és méregdrága autókat vásárolt magának, s ha már megvette, nyilván sokat furikázott is az autócsodákkal. Ezek alapján méltán hihették irigyei, hogy felvág.

Arra a kérdésre, hogy elfelejtette-e, hogy honnan jött, az alábbi választ adta:
Hogy felejtettem volna el, Peti? Volt, hogy zsíros-cukros kenyeret ettem, mert nem volt más. Vagy amikor úgy mentem el dolgozni, hogy nem volt mit ennem három napon keresztül. Nem tudtam vinni kaját. Kajaidőben bementem inkább a wc-be, mert szégyelltem, hogy nekem nincs mit enni.

Hozzátette:
Tudom mi az hogy nincs. Tudom mi a szegénység. Tudom mi az, érted? Hogy felejthetném azt el? Ha elfelejteném, magamat felejteném el.

Döbbenetes őszinteséggel mesélt életének nehéz időszakairól, ma pedig már büszke arra, hogy, mindazt, amit elért, magának és Istennek köszönheti. Minden pénzét tisztességes úton, saját maga kereste meg és ezt senki nem veheti el tőle.

Gyermekkorában testvéreivel mindig izgatottan várták, hogy édesanyjuk üres kézzel, vagy étellel tér-e haza a boltból. Mindez azon múlott, hogy adtak-e neki hitelbe ételt, hogy enni tudjon adni gyermekeinek…  

A szegénységbe sosem tudott beletörődni. Már általános iskolás korában képes volt inkább négy napig éhezni, hogy végül valami igazi ínyencséget kóstolhasson meg az összegyűjtögetett zsebpénzéből, s ezzel azt mutathassa, hogy ő nem szegény.

Már egészen fiatalon feltalálta magát, hogy hogy keressen egy kis pénzt. Rajztudásával már gyerekkorában kitűnt a többiek közül, így a hobbit kihasználva, pénzkereseti lehetőséggé is kovácsolta kiemelkedő kézügyességét az iskolai évek alatt.

A beszélgetés keretében az Omega zenekar Gyöngyhajú lány című slágerének eléneklése közben ejtett hatalmas bakijáról is mesélt, amiért rengetegen támadták őt. Mint fogalmazott, azt a szöveget nem lehet elrontani, ő maga is számtalanszor elénekelte már hibátlanul. Akkor valamiért mégis így kellett lennie, s úgy érzi ez azért történt így, hogy visszafogja magát és elgondolkozzon.

Hozzátette, aki eddig is szerette őt, az emiatt a hiba miatt nem fordult el tőle, neki pedig egyáltalán nem állt szándékában meggyalázni Kóbor János emlékét. A nagy port kavart bakiról az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban szólalt meg először az énekes.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!