gyász

2021.11.24. 14:29

Etus és Taki bácsi az égi forgatásokon találkoznak újra

Csűrös Karolát szoros szakmai és baráti szálak fűzték Nógrád megye ikonikus alakjához, a 15 éve elhunyt Zenthe Ferenchez.

Budapest, 2019. július 16. Csûrös Karola színmûvész, Horváth Ádám özvegye férje temetésén a Farkasréti temetõben 2019. július 16-án. A Kossuth-, Erkel Ferenc- és Balázs Béla-díjas rendezõ 89 éves korában, június 19-én hunyt el. MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Mint arra még sokan emlékezhetnek, a kultikus tévésorozatban, a Szomszédokban Zenthe Ferenc Takács Istvánt („Taki bácsit”) alakította, aki egy taxisofőrt játszott, míg Csűrös Karola a keramikus Szikszay Etus szerepébe bújt. A salgóbányai származású Zenthe Ferenc halálakor a szerdán 85 éves korában elhunyt Csűrös Karola kettejük kapcsolatáról beszélt.

A Madách színházba 1962-ba kerülő művésznőt barátjának fogadta a színészlegenda, akinek végigkövethette a pályáját.

- Hatalmas színész volt, és nagyon boldog vagyok, hogy játszhattam vele – fogalmazott Csűrös, aki filmekben és a színpadon is többször társa volt Zenthe Ferencnek.

A Beszterce ostroma című tévéfilmben is együtt szerepeltek. Az 1976-ban forgatott műben Ancsurka szerepében Csűrös Karolát, míg Makovnyik szerepében Zenthe Ferencet láthattuk.

A színpadon is többször összehozta őket a sors. 1964-ben például Csűrös Karola Peggy és Zenthe Ferenc Bill szerepében játszottak Norman Krasna Egy vasárnap New Yorkban című darabjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!